Черговий «кадровий скандал» виник на Полтавщині у Кобеляках. Святкування Покрови у місті закінчилося пізно ввечері інцидентом у місцевому Будинку культури, в центрі якого опинилися голова райдержадміністрації Олег Решетило та його перший заступник Михайло Лещук. Пізнього вечора вони вирішили «подивитися на порядок» у закладі культури. Що відбувалося далі — коментувати не просто, оскільки свідчення усіх «зацікавлених осіб» розходяться. Одне зрозуміло: події, що трапилися у підвальному приміщенні Будинку культури, де розташований гурток брейк-дансу, посадовців аж ніяк не виправдовують. Навіть працівники міліції, яких керівники району викликали на місце, в неофіційних розмовах поведінку їхню не виправдовують. Адже поводилися представники влади, м’яко кажучи, неадекватно. І хоч нічого підозрілого працівники міліції у підвалі не знайшли, та «на горіхи» дісталося всім.

«Розбірки» тривали до глупої ночі, а на ранок уже всі Кобеляки «загули» про інцидент у Будинку культури. Тоді й вихлюпнулися на люди всі образи, які день у день накопичувалися у стосунках між керівництвом райадміністрації, міської ради, депутатами різних рівнів та місцевими активістами. І все — не на користь перших. Сесія міської ради минулого вівторка навіть прийняла звернення до депутатів районної ради з вимогою висловити недовіру керівникам району, відповідне звернення направлено і голові облдержадміністрації Степану Бульбі, а в середу активісти низки партійних осередків ініціювали в місті мітинг з приводу ситуації, яка склалася в Кобеляках.

Офіційні особи поки що утримуються від коментарів, мовчить і міліція.

До речі, це вже не перший «кадровий прокол» на Полтавщині. Цими днями позачергова сесія Чутівської районної ради ухвалила рішення висловити недовіру голові райдержадміністрації Олександру Квітчатому. Найбільшим недоліком у роботі нової команди райдержадміністрації та її керівника депутати вважають некомпетентність і небажання прислухатися до думки представників громади.

Ще раніше «непорозуміння у владі» виникло і в Решетилівці. Там голову місцевої райдержадміністрації звинуватили в тому, що вона сфальсифікувала... документи про вищу освіту.

З усього цього можна зробити висновок, що призначення людей на посади за принципом їхніх «революційних заслуг» принесло більше шкоди, ніж користі не лише в столиці, а й на місцях.