Нормальний хід парламентських виборів може бути зірвано, якщо найближчим часом парламентарії, члени ЦВК та представники ЗМІ спільно не вироблять чітких пояснень до закону «Про вибори народних депутатів України» — заявив у інтерв’ю журналістам лідер депутатської фракції політичної партії «Вперед, Україно!» Ігор ШАРОВ.
«Спокійне інформування громадськості під час виборів про те, що відбувається в політикумі країни та у вищих ешелонах влади, під загрозою», — вважає він. На думку лідера фракції «Вперед, Україно!», деякі статті виборчого закону дозволяють суб’єктам виборчого процесу використовувати їх для тиску на мас-медіа. «Якщо існує спокуса призупинити ліцензію телеканала за висвітлення діяльності політиків під час виборчих перегонів, то нею обов’язково хтось захоче скористатися в інтересах власної політичної сили», —переконаний народний депутат.
На думку І. Шарова, однозначно слід усунути перешкоди, закладені у виборчому законі, які стосуються підготовки аналітичних та авторських програм про хід виборчого процесу. Ігор Шаров назвав «цілковито правильною» позицію Голови Верховної Ради України Володимира Литвина: «Володимир Михайлович пропонує погодити з ЦВК роз’яснення до закону про вибори. Ці роз’яснення можна провести у вигляді постанови Верховної Ради». Лідер фракції «Вперед, Україно!» закликав Володимира Литвина і надалі сприяти робочій групі з фахівців у розробленні пояснень до закону, залучивши авторитетних журналістів, юристів, членів ЦВК і Нацради з питань телебачення та радіомовлення, і якнайшвидше винести це питання на розгляд парламенту.