Нічого спільного з політикою

Cлідча комісія Верховної Ради, яка вивчає обставини можливого фінансування російським бізнесменом Борисом Березовським виборчої кампанії Президента України Віктора Ющенка, надішле главі держави перелік запитань у цій справі. Про це після засідання комісії повідомив народний депутат Михайло Поживанов.
На наступне засідання, зазначив парламентарій, будуть запрошені колишній керівник МНС Давид Жванія, віце-прем’єр Роман Безсмертний і недавній перший помічник Президента Олександр Третьяков.
Депутат також повідомив, що до комісії надійшли листи від двох латвійських банків, «Трастакомерцбанк» і «Айткраузкляйцбанк», через які проходили платіжки. (Нагадаємо, члени слідчої комісії отримали їх копії від опального олігарха і відмовлялися коментувати без експертизи.) За словами Поживанова, в одержанні цих грошей були також задіяні чотири офшорні компанії. У листах повідомляється: ні Б. Березовський, ні названі українські політики не мають відношення до цих кампаній. А проведені банками перевірки свідчать, що гроші перераховувалися на проведення торгових операцій з промисловими товарами, кошти були використані в господарській діяльності і не мають нічого спільного з політикою.