«Ласкаво просимо, Україно!» — такими словами розпочинався репортаж про рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи рекомендувати нашу державу для прийому до РЄ. Це сталося 26 вересня 1995 року.
Цитата:
«Основною статутною умовою для вступу країн до Ради Європи є визнання державою-кандидатом принципу верховенства права. Вступ країни до РЄ свідчить про її демократичний вибір, послідовність у політиці, спрямованій на зміцнення демократичних інститутів і захист прав людини.
16 вересня 1992 року Верховній Раді України було надано спеціальний гостьовий статус у Парламентській Асамблеї. Відтоді українські парламентарії стали постійними учасниками основних комітетів ПА: з політичних питань, з правових питань і прав людини, з відносин з державами-нечленами. Представники України беруть участь у роботі над проектами Європейських конвенцій з питань громадянства, їх залучали до підготовки Конвенції про права національних меншин.
Україна стала стороною кількох конвенцій Ради Європи. Триває виконання «Спільної програми Комісії європейських співтовариств і Ради Європи з реформування правової системи, місцевого самоврядування та удосконалення системи правозастосування в Україні», розрахованої на 1996—1997 роки.
З урахуванням цієї роботи на початку вересня цього року Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи консенсусом прийняло рішення про включення до порядку денного вересневої сесії ПА питання про рекомендацію України до вступу в цю організацію».

«Голос України», 28 вересня 1995 року.