Шановний Володимире Михайловичу, шановні народні депутати!
Фракція Партії промисловців і підприємців висловлює глибоке занепокоєння з приводу ситуації, що склалася в Луганській області, де посадовими особами Луганської обласної державної адміністрації, порушуючи вимоги законодавства України та норм міжнародного права, було здійснено безпрецедентне втручання в діяльність організацій роботодавців та перешкоджання реалізації їх статутних завдань.
Так, на 11 жовтня 2005 року з метою розгляду проблем, що існують у галузі охорони здоров’я, та вироблення шляхів їх подолання, в області було заплановано проведення зборів обласної галузевої організації роботодавців у галузі охорони здоров’я Луганщини.
Однак, заплановані збори не відбулися через перешкоджання їх проведенню посадовими особами обласної державної адміністрації. Так, членам організації — головним лікарям Луганської області — зранку 11 жовтня 2005 року була надіслана телефонограма, якою заплановані збори відмінялися, чим представник державної влади безпосередньо втрутився в діяльність громадських організацій.
Фракція Партії промисловців і підприємців звертає увагу на протиправність таких дій, порушення норм Закону України «Про організації роботодавців» та вимог ратифікованої Україною Конвенції № 87 Міжнародної організації праці «Про свободу асоціацій і захисту прав на організацію».
Фракція Партії промисловців і підприємців зауважує, що у світовому співтоваристві подібні дії кваліфікуються як серйозний злочин і є лакмусом для визначення рівня розвитку демократії.
Цей випадок є черговим проявом дуже стійкого вірусу адміністрування з боку керівників Луганської обласної державної адміністрації, що призвів до чергової напруженої соціально-політичної ситуації в області, і на яку Президент вже звертав увагу своїм розпорядженням від 3 квітня 2005 року.
Фракція ПППУ закликає Президента, Прем’єр-міністра України відреагувати на цю ситуацію та прийняти рішення, що забезпечили б ефективне функціонування соціального діалогу, інститутів громадянського суспільства.

Заяву виголосив народний депутат України, уповноважений представник фракції Микола Васильович ОНІЩУК 19.10.2005 р.