Днями в Міжрегіональній Академії управління персоналом завершився V міжнародний студентський шаховий фестиваль «Vіvat Academіa». Третій рік поспіль фестиваль носить ім’я українського політика та громадського діяча, народного депутата 2-го і 3-го скликань Анатолія Єрмака (на знімку). Серед інформаційних спонсорів — і газета «Голос України».
Анатолія Васильовича переважно знали і пам’ятають як принципового борця з оргзлочинністю та корупцією: саме з цією специфікою його діяльності пов’язують трагічну загибель підполковника в загадковій ДТП. І лише вужчому колу відомо, скільки сил і тепла докладав Єрмак у пошук та згуртування талановитих людей, патріотів рідної землі. В 2001 році за ініціативи очолюваного ним «Товариства Нестора Махна «Гуляй-Поле», що об’єднує відомих істориків, діячів освіти, культури, мистецтва, політиків, та за сприяння МАУП започатковано міжнародний студентський шаховий фестиваль «Vіvat Academіa», який допомагає розвитку шахів в Україні, відкриває та заохочує обдаровану молодь. Саме за сприяння Товариства збірна команда України у складі міжнародних гросмейстерів Василя Іванчука, Руслана Пономарьова, Володимира Баклана, В’ячеслава Ейнгорна, Олега Романишина, Вадима Малахатька, Івана Бика вперше в історії стала чемпіоном світу, завоювавши золоті медалі та Кубок V командного чемпіонату світу з шахів 2001 року у Вірменії.
Упродовж п’яти днів учасники гри у 9-ти турах змагалися за звання кращих в особистій та командній першостях. Участь у змаганні взяло 24 команди, зокрема з Азербайджану, Ірану, В’єтнаму, представлені іноземними студентами Міжнародного підготовчого інституту МАУП. Високий рівень турніру підтвердила участь у ньому шістьох майстрів спорту, одного майстра ФІДЕ та більше тридцяти кандидатів у майстри спорту. Всього у змаганні взяло участь понад 170 осіб.
У командній першості перемогла команда Східноукраїнського національного педагогічного університету ім. В. Даля (Луганськ). «Срібло» цього разу здобули шахісти «КПІ-1» з Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» — минулорічні переможці. А бронзовим призером уперше стала команда Національного авіаційного університету. Серед недержавних вищих закладів освіти найкраще виступила збірна команда МАУП.