Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань з’ясування обставин отруєння кандидата у Президенти Віктора Ющенка звітуватиме в парламенті лише після заслуховування на своєму засіданні керівника слідчої групи з цієї справи, екс-генпрокурора України Святослава Піскуна, екс-глави СБУ Олександра Турчинова та керівника судово-медичної експертизи. Про це повідомив в інтерв’ю журналістам після вчорашнього засідання ТСК керівник комісії народний депутат Володимир Сівкович.
Парламентарій зазначив, що Регламентний комітет ВР зобов’язав ТСК визначити термін свого звіту у парламенті, однак дату досі не визначено через нез’ясовані обставини. За словами В. Сівковича, навіть Генеральна прокуратура не може однозначно стверджувати, чи був факт отруєння В. Ющенка, чи є аналізи, зроблені за кордоном, які є доказами і фактами у цій справі. В. Сівкович зауважив, що ТСК не може підбити підсумки також у зв’язку з тим, що С. Піскун, О. Турчинов, В. Ющенко та О. Рибачук (голова секретаріату Президента) нині подають «дуже суперечливу інформацію». Наприклад, за словами В. Сівковича, екс-глава СБУ заявив, що В. Ющенко на сьогодні не зробив в Україні жодного аналізу. Тоді як О. Рибачук стверджує, що Генпрокуратура не запрошувала Президента здавати аналізи. З огляду на ці факти ТСК і прийняла рішення запросити на своє засідання і заслухати екс-генпрокурора, екс-керівника СБУ та нинішніх посадовців. Ці зустрічі мають відбутися через десять днів. На них комісія обіцяє представити матеріали, якими володіє, і яких, за словами В. Сівковича, більше, ніж у Генпрокуратури. Лише після цього має бути вирішено питання про дату звіту ТСК у ВР.
«Сьогодні ніхто не може сказати, було чи ні отруєння Віктора Ющенка, — заявив Володимир Сівкович. — Щоб це говорити, треба мати докази — юридичні та кримінально-процесуальні. Таких доказів немає».