Верховна Рада розглядала низку законопроектів стосовно надання колишнім воїнам ОУН і УПА статусу ветеранів війни. Однак жоден із цих документів не набрав більш як 120 голосів. Відтак, вважає Перший заступник Голови ВР А. Мартинюк, це відповідь на запитання про ставлення українського суспільства до проблеми ОУН-УПА. Парламентарій розповів, що його родина на собі відчула жорстокість тих буремних часів: вояки армії ОУН-УПА жорстоко вбили його бабусю і дядька по материнській лінії. Водночас А. Мартинюк (на знімку) застеріг від політичних спекуляцій довкола цієї теми. А відповідати за побоїще на Хрещатику, наголосив він, мають передусім відповідальні за проведення масових заходів, Київська міська влада та міліція.
Відповідаючи на прес-конференції на запитання журналістів, А. Мартинюк спрогнозував, що жодна з кандидатур на посаду Генпрокурора України, які нині називають експерти — Володимир Стретович, Володимир Мойсик, Віктор Мусіяка, Юрій Кармазін, — через сесійну залу не пройде. І взагалі будь-яка кандидатура, на його погляд, проходитиме надзвичайно важко. Хоча А. Мартинюк вважає, що на сьогодні є одна-дві прохідні кандидатури. Однак прізвищ він не назвав.
Натомість проблеми сумісників у Верховній Раді, за словами Першого заступника глави парламенту, вже не існує. Всі народні депутати, котрі перейшли працювати на посади у виконавчу владу, подали заяви про складання депутатських повноважень.