Після відставки міського голови Львова Любомира Буняка депутати активно взялися до роботи. На сесії міської ради, що відбулася цього тижня, «пакетом» проголосували за оновлений наполовину склад виконкому. Серед нових імен — перший заступник голови ОДА Мирослав Сеник. Його роль може бути доленосною, бо місто опинилося перед загрозою «холодомору»: на закупівлю газу є лише 30 відсотків необхідних коштів. В «уряді» міста працюватимуть також ректор Національного університету ім. І. Франка Іван Вакарчук, представник славної родини політичних діячів Микола Горинь.
Оновлена влада вирішила не відбудовувати Високий замок (цей об’єкт тривалий час був каменем спотикання. — Авт.). Поки що рано говорити про те, що управлінський механізм запрацював чітко і злагоджено, бо цілком йомовірно, що відбудеться «реанімація» попередньої команди згідно із рішенням суду. Любомир Буняк відмовився підписувати рішення сесії, в якому йдеться про порушення ним Конституції, прав і свобод громадян, бо «це не відповідає дійсності». «Якщо зібрати разом усіх нинішніх кандидатів у мери, то це буде лише половина того міського голови, яким був я», — скромно заявив він у ЗМІ. Любомир Буняк вважає своєю заслугою те, що зберіг майно і землю міста, що на 80 відсотків розв’язав проблему водопостачання, а тому... має намір балотуватися знову.
Серед претендентів, котрі ймовірно балотуватимуться на посаду міського голови, — Василь Куйбіда, який уже обіймав цю посаду протягом двох каденцій. Львів’яни не забули його і тепер мають можливість аналізувати, порівнювати і... сім разів відміряти.
На хронічних комунальних проблемах мешканців міста заробив дивіденди Андрій Садовий. Створена ним громадська організація «Самопоміч» охоче втручається у всі випадки комунальних негараздів і оприлюднює їх.
Тим часом аналітики скептично оцінюють так зване оновлення за півроку до виборів. За словами політолога Юрія Шведи, «у Львові сформувалося двовладдя». І якщо суд скасує ухвалу про відставку Любомира Буняка, хто ж нестиме відповідальність за ситуацію, що склалася? Питання відкрите.