«Ми виходимо з Конституції, у якій записано, що земля та її надра належать народу, і кожен громадянин має право на їх користування». Так прокоментував в інтерв’ю «Голосу України» лідер депутатської фракції політичної партії «Вперед, Україно!» Ігор ШАРОВ проект Постанови Верховної Ради про встановлення мораторію на підвищення у 2006 році відпускних цін на газ для населення та підприємств житлово-комунального господарства, внесений ним на розгляд ВР у співавторстві з народними депутатами з цієї фракції Миколою Нощенком і Віктором Драчевським.
Україна цього року, за словами І. Шарова, планує видобути 20,4 млрд. кубометрів природного газу, собівартість видобутку 1000 кубометрів голубого палива становить 15—17 доларів США, а відпускна ціна для населення з урахуванням усіх тарифів на транспортування — 36—45 доларів, для підприємств комунальної теплоенергетики — майже 50. «За нашою інформацією, Національна комісія регулювання енергетики погодила ціну на природний газ для населення майже вдвічі більшу за нинішню — 343,6 грн. за 1000 кубометрів, — сказав І. Шаров. — Відповідно, зросте ціна й для інших споживачів».
Парламентарії прагнуть довести, що зростання цін є неприпустимим через низькі зарплати, пенсії та платоспроможність людей і сподіваються, що постанова Верховної Ради зможе запобігти соціальній напруженості.