Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з делегацією палати представників Конгресу США на чолі з головою підкомітету з питань фінансування зарубіжних проектів Комітету з питань виділення бюджетних коштів Джимом Колбі.

«Після президентських виборів у нас склалася принципово нова ситуація, яка дозволяє наповнити україно-американські відносини новою якістю, реалізуючи їх як стратегічне партнерство», — зазначив глава парламенту. Характеризуючи нинішню суспільно-політичну та економічну ситуації як стабільні, Володимир Литвин відзначив ефективність співпраці парламенту та уряду в роботі над важливими питаннями, зокрема над бюджетом країни на наступний рік. Прозорість у визначенні проблем та їх розв’язанні, на думку Голови ВР, свідчить, що Україна просунулася на шляху демократичного прогресу.
Голова Верховної Ради наголосив: парламент готовий до розгляду тих законопроектів, які потрібні для вступу до СОТ, слід чітко визначити перелік цих документів і аргументи щодо необхідності саме цих і саме таких законів.
У свою чергу пан Колбі підтвердив зацікавленість Конгресу США у розвитку відносин з Верховною Радою України. Було також обговорено питання технічної допомоги з боку США, зокрема з метою підвищення безпеки Чорнобильської атомної станції та підтримки демократичних установ в Україні, сприяння розвиткові політичних партій, становлення громадянського суспільства.