Представники громадянської партії «Пора» завітали «на вогник» до Генпрокурора: Святослав Піскун після недавнього пікетування «пористами» ГПУ люб’язно погодився на зустріч з ними за «мирних обставин». Цією зустріччю активісти партії розпочали серію «круглих столів» з представниками силових структур під загальною назвою «Чому бандити не сидять у тюрмах?».

За версією від гостинного господаря з Різницької, їх, бандитів, нелегко загнати за грати. Ще більше ускладнить цей процес дарований парламентом і затверджений Президентом імунітет для депутатів усіх рівнів. Тепер, нарікає пан Піскун, доведеться за-кривати частину кримінальних справ, порушених його відомством проти низки народних обранців місцевого значення. Ще складніше із заповненням тюрем буде в майбутньому, коли «люди, нечисті на руку, почнуть купувати собі місця в різних радах».
Відповів Генпрокурор і на кілька запитань із «минулого». Він запевнив, що Віктор Ющенко «був отруєний з метою вбивства», але, зберігаючи таємницю, не виказав ні імен зловмисників, ні деталей доказів цього очевидного факту. І попросив не мучити потерпілого аналогічним запитанням: «Поводьтеся, будь ласка, толерантно до людини, яку хотіли вбити». Щоправда, якщо Віктор Ющенко захоче розлучити Святослава Піскуна з генпрокурорським кріслом, то «жертва указу» без усякої толерантності спростовуватиме рішення жертви діоксину в суді. І впевнений, що переможе.
Ще Генпрокурор повідомив, що зустрічався днями з адвокатом Лесі Гонгадзе Андрієм Федуром і знайшов «взаєморозуміння». Що затверджено план слідчо-оперативних дій із розслідування другого етапу справи про вбивство Гонгадзе. Що результат «першоетапного» слідства йтиме до суду: «Це вже остаточно». І тільки з розслідуванням втручання у роботу сервера ЦВК під час минулих президентських виборів вийшла заминка. «Правоохоронні органи й Генпрокуратура, зокрема, вже повинні були завершити розслідування цієї справи, але... з’ясували ... не встановлено замовника цього дійства». Звичайно, погоджується Піскун, можна передати справу до суду і у такий спосіб покарати лише ту особу, яка «безпосередньо натискувала кнопки». Але це буде «неправильно перед громадянами України».
Справді, перед ними лише «правильно» карати тих осіб, які підозрюються у «натискуванні» шиї Георгія. А встановлювати «замовників цього дійства» можна і у віддаленій перспективі. Логіка в пана Піскуна залізна, як побитий іржею меч нашого правосуддя.
...Після зустрічі з Генпрокурором і його «відвертих» відповідей «пористи» не передумали бачити на цій посаді іншу особу.