ИШУ період передплатної кампанії таке відкрите лобіювання інтересів своєї газети порівняно з рештою видань, які борються за свого читача високою культурою журналістики та цікавістю й актуальністю публікацій, м’яко кажучи, — неетичне. Щоправда, і до цього голова ОДА Василь Червоній майже на всіх своїх прес-конференціях не пропускав нагоди розрекламувати своє партійне видання. Воно й зрозуміло: мало який номер партійної газети УНП виходить без його портретів і цитат, не кажучи вже про відсутність бодай найменшого натяку на якісь помилки чи прорахунки керівника області.
 

А де ж «зелені»?

Екологічні пристрасті вирують ось уже два роки у невеличкому курортному селищі Клевань Рівненського району. Клеванці занепокоєні розширенням у їхньому населеному пункті нафтобази, яка розміщена за сто метрів від найближчого житла та по сусідству із залізничною колією. Останнє, на їх думку, в разі виникнення надзвичайої ситуації може вивести дорогу з ладу. А самі мешканці скаржаться на те, що через небажане сусідство у багатьох почастішали випадки ядухи, набряку рук.
Усі звернення з проханням зарадити розширенню нафтобази протягом двох років не дали жодного результату. Тому клеванці, яких підтримують «Третя сила», соціалісти та Конгрес українських націоналістів, вдалися до радикальніших дій протесту, почавши з перекриття під’їзду до нафтобази. Обіцяють перекрити «живим ланцюгом» рух потягів і автотрасу Київ—Чоп, хоча й розуміють, що це незаконно.
 

Краще дискутувати, аніж ворогувати

Найдемократичнішу, на думку місцевого відділення Партії регіонів, форму вуличної агітації, яка дає можливість озвучити думку як прихильникам, так і опонентам згаданої партії, запровадили на Рівненщині. На практиці це є так: ведучий з мікрофоном пропонує тему для обговорення, а пересічні громадяни, які бажають висловитись щодо неї, вступають у дискусію. Завдання ведучого — дати вичерпні, аргументовані відповіді і налагодити комунікацію. Такі дискусійні пікети вже періодично працюють на центральних майданах Рівного, побували у селах Рокитнівського району. Надалі географія дискусій розширюватиметься.
 

Рівне.