Депутатська група «Демократична Україна» у Верховній Раді вважає на даному етапі недоцільною відставку Генерального прокурора України Святослава Піскуна. Водночас висловлює стурбованість стосовно того, що судочинство та прокурорський нагляд можуть потрапити у залежність від політичної кон’юнктури. Про це заявив в інтерв’ю журналістам лідер «Демократичної України» Ігор Шаров.
«У нас, як і у багатьох політичних сил у країні, є чимало претензій до діяльності Генеральної прокуратури, — заявив народний депутат, — але зміна Генпрокурора спричинить перекладання відповідальності за нерозкриття резонансних злочинів на звільненого главу відомства». Таким чином, вважає І. Шаров, нова влада розпишеться у власному безсиллі, перекладаючи політичну відповідальність за свої передвиборчі обіцянки на інших, і створить небезпечне поле для спекуляцій напередодні парламентських виборів.
Депутат також наголосив на тому, що і у процесуальному, і в організаційному плані суди й прокуратура повинні бути цілковито незалежні, а будь-які спроби тиску на суди й прокуратуру треба однозначно засуджувати. «Реформа силових органів і судова реформа не мають перетворитися на засіб шантажу судів і прокуратур», — сказав І. Шаров. У процесі реформи депутатська група, зокрема, підтримує відокремлення від прокуратури слідства в окрему службу розслідування.


Вл. інф.