Учора Народна партія і Народно-демократична партія підписали угоду про співпрацю у Верховній Раді України. Сторони, зокрема, домовилися проводити узгоджену політику в парламенті. Запровадити практику солідарного голосування стосовно законопроектів, спрямованих на забезпечення прав людини, становлення політичної, адміністративної та економічної систем держави. Особливу увагу приділятимуть рішенням, які забезпечать розвиток аграрного і паливно-енергетичного комплексів, сільських територій та малих міст, реформування ЖКГ.
Як зазначив лідер фракції Народної партії Ігор Єремеєв, цей документ має засвідчити, що народні депутати не займаються політиканством, а дбають про український народ. А в найближчих планах Верховної Ради — плідно і ретельно працювати над бюджетом, чому також сприятиме така угода.
А ось розмови про семивідсотковий бар’єр, вважають Ігор Єремеєв та Валерій Пустовойтенко, можуть призвести до нестабільності і розділити країну. Лідер фракції НП зазначив, що чим більше політичних сил буде представлено в парламенті, тим швидше і ВР, і суспільство навчаться домагатися компромісів, а не шукати ворогів. Крім того, переконаний Ігор Єремеєв, немає сенсу і створювати умовну парламентську більшість.
Питання блокування на парламентських виборах НП та НДП поки що не обговорювали, однак народні депутати запевнили, що партії спроможні йти на вибори самостійно. Наразі вони готові до консультацій зі всіма політичними силами, в тому числі і позапарламентськими, які докладатимуть максимум зусиль для консолідації нації і зроблять усе на користь українському народу, а не задля виборів. «Альтернативі єднанню в демократичному суспільстві немає», — додав Валерій Пустовойтенко.
Не виключив Ігор Єремеєв і того, що Народна партія може йти на вибори у блоці з Народним союзом «Наша Україна» та БЮТ. Але на рівних, партнерських умовах.