Севастопольський політичний бомонд продовжує лихоманити повідомлення про те, що проти голови міськради Валентина Борисова порушено кримінальну справу. Підставою для неї послужили матеріали, зібрані оперативниками управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Севастополі. Валентина Борисова звинувачують у тому, що він своїми протиправними діями в розподілі землі завдав державі збитків у сумі 12 млн. гривень. На терміново скликаній прес-конференції, а потім і на сесії міськради Борисов заявив, що офіційне обвинувачення йому не пред’явлено. Він повідомив також, що більш як тиждень тому за дорученням замміністра МВС України Москаля йому передали пропозицію написати заяву про складання повноважень голови міськради за станом здоров’я. На що той відповів відмовленням. Усе, що відбувається, Борисов розцінює як політичну змову, як спробу нового голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергія Іванова і його найближчого оточення влаштувати політичну розправу над ним і міською радою. У своїй емоційній промові на сесії Борисов говорив про протистояння міськради і державної адміністрації, про прорахунки глави СМДА Сергія Іванова в управлінні міським господарством, про політичний тиск на міськраду і його голову.
Зі свого боку, голова держадміністрації Севастополя С. Іванов — колишній працівник правоохоронних органів, у ЗМІ заявив, що «через нього» проходили всі ці справи про порушення в місті, в яких, як він сказав, відчувається чиновницька рука.
Кілька годин тривали дебати депутатів міськради, що обговорювали політичну кризу і проект звернення до владних структур України з проханням захистити Борисова від «наїзду». Однак для прийняття відповідного рішення не вистачило голосів. Утім, три з половиною десятка депутатів, що голосували «за», все-таки вирішили підписати і відправити таке звернення в столицю.


Севастополь.