Заснування Центральною виборчою комісією власного періодичного видання — офіційного друкованого органу — є логічним продовженням процесу демократизації українського суспільства, що передусім полягає у забезпеченні одного із найголовніших конституційних прав наших громадян — права вільного вибору. Саме на комісію покладено основну відповідальність щодо забезпечення гласності й демократичності виборчого і референдумного процесів в Україні, а «Віснику» доручено бути глашатаєм законотворення у галузі виборчого права.
Тому за мету беремо собі відкрите, публічне, постійне і всебічне висвітлення діяльності Центральної виборчої комісії, підвищення правової культури учасників виборчого процесу, інформування читачів про стан державного та регіонального законодавства про вибори та референдуми, зміни та доповнення, що вносяться до них, про загальні засади формування представницьких і виконавчих органів влади, органів місцевого самоврядування а також про підсумки голосування та результати виборів та референдумів.
У «Віснику» публікуватимуться офіційні документи, висвітлюватимуться заходи, пов’язані із забезпеченням реалізації виборчих прав та права на участь у референдумі громадян України, підготовкою та проведенням виборів і референдумів, заходи із правового навчання виборців, професійної підготовки членів територіальних та дільничних виборчих комісій, інших організаторів виборів та референдумів. Узагальнюватимемо також досвід попередніх виборчих кампаній, інформуватимемо виборців про розвиток та використання сучасних технічних засобів у виборчому процесі.
Особлива увага приділятиметься пропаганді досягнень вітчизняної юридичної науки з організації загальнодержавних, регіональних та місцевих виборів, висвітленню зарубіжного досвіду в галузі проведення виборів та референдумів. Ми запрошуватимемо до співпраці компетентних науковців, суддів, посадових осіб органів влади різних рівнів, народних депутатів — фахівців у галузі виборчого права.