Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 7-й тур. 29 серпня.
«Дніпро» — «Іллічівець». 0:1. 7 000 глядачів. Гол: Конюшенко, 68.
«Динамо» — «Металург» Д. 3:1. 14 000. Рінкон, 50 (п), Ротань, 64, Ребров, 77 — Аліуце, 88.
Бомбардири: Сергій Шищенко («Металург» Д) — 8 м’ячів, Олександр Косирін («Чорноморець») — 7, Брандао («Шахтар») — 6, Василь Сачко («Волинь»), Юрій Целих (ФК «Харків») — по 5.
Зустріч срібного і бронзового призерів попереднього чемпіонату спричинила неабиякий інтерес у столичних уболівальників. І не тільки в них. На стадіоні були помічені тренер національної збірної Олег Блохін і один з його асистентів Семен Альтман.
Обидві команди у графі «поразки» мали нулі. Слід сказати, що донецький «Металург» на відміну від матчів із земляками — футболістами «Шахтаря» — проти динамівців діяв завжди гостро, настирно і самовіддано. Не став винятком і цей поєдинок. Але гості лише в першому таймі грали майже на рівних з авторитетними киянами.
А після перерви впродовж сорока хвилин «Динамо» показало цілком привабливий футбол і здобуло переконливу перемогу. До речі, Сергій Ребров забив свого 105-го м’яча в чемпіонатах України. І зробив це фантастично.
Як зазначив наставник господарів Анатолій Дем’яненко, лише остання п’ятихвилинка вийшла дещо змазаною. «Найімовірніше, наші футболісти розслабилися і почали святкувати перемогу, — пояснив Анатолій Васильович. — Але так діяти негоже. Обов’язково обговоримо цю тему. Однак можу впевнено стверджувати, що наша команда видряпалася із психологічної ями».
Цікаво, що під орудою Дем’яненка «Динамо» зіграло три матчі, всі виграло, забило 12 м’ячів і пропустило лише один! Це перемога в кубковому поєдинку проти херсонського «Кристала» — 5:0, виграші в чемпіонаті у «Ворскли» — 4:0 і в «металургів» з Донецька — 3:1.
Тренер дав позитивну оцінку грі Владислава Ващука, який до цього провів лише кілька тренувань у динамівському колективі. Авторитетний футболіст повернувся до свого клубу після дворічної відсутності. До речі, трибуни неоднозначно реагували на повернення «блудного сина». Либонь, не забули ще його втечі до московського «Спартака». Граючи проти донеччан, Ващук надійно страхував партнерів по обороні. Хіба що трохи поступався форвардам «Металурга» у фізиці. Однак функціональна підготовка — справа наживна...
Симпатичний тренер гостей Олександр Севідов охоче відповідав на численні запитання київських журналістів. Звичайно, всі тепер бажають донецькому «Металургові» удачі в турнірі Кубка УЄФА. До речі, торкнулися також питання його довкомплектації. Отже, пан Севідов не спростував інформацію про перехід найближчим часом до його команди одесита Косиріна і сказав, що такий варіант можливий.