Поправка Джексона—Веніка щодо України може бути скасована вже восени. Відповідний законопроект вже підготовлено й передано до Конгресу США, — повідомив сенатор Річард Лугар під час учорашньої зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.
Ігор Сторожук, прес-секретар Голови ВР повідомив, що у ході зустрічі В. Литвин порушив питання про необхідність скасування цієї поправки. «Якщо ми говоримо про підтримку України, то це один із пунктів, необхідних для вступу України до СОТ», — зазначив він. Водночас було досягнуто домовленості про фінансову допомогу при ліквідації в Україні застарілого озброєння.

Володимир Литвин розповів гостеві про головні завдання, які стоять перед українським парламентом. По-перше, забезпечення чесних і прозорих виборів. «Не громадяни роблять вибори недемократичними, все залежить від влади», — сказав він. А у влади є можливість і бажання забезпечити проведення виборів відповідно до демократичних критеріїв, упевнений В. Литвин. Серед інших головних завдань глава парламенту назвав ухвалення реалістичного бюджету зростання на наступний рік, який був би невід’ємною частиною стратегічної програми розвитку України. А також прийняття законодавчих актів, які забезпечили б реалізацію зовнішньополітичного і економічного курсу України, у тому числі щодо вступу до Світової організації торгівлі.
Під час зустрічі, як повідомив Р. Лугар, обговорювалися й інші шляхи сприяння Президенту України, Прем’єр-міністру та Верховній Раді на шляху просування реформ з боку США. «Нас дуже тішить демократичний поступ України і як наслідок — покращення співпраці зі Сполученими Штатами. Ми хотіли б почути, як США могли б сприяти реформам в Україні, щоб були досягнуті кращі соціальні та економічні стандарти», — зазначив Річард Лугар.