Дорогі українці!
Від імені Народного руху України та від себе особисто радий вітати вас із найвизначнішою і найзнаменнішою датою новітньої історії нашої держави — Днем незалежності України!
24 серпня 1991 року нарешті здійснилася мрія багатьох поколінь українських патріотів — Україна відновила державний суверенітет та незалежність.
Знаковим є те, що вирішальна фаза нашої спільної боротьби пройшла мирно й безкровно, за допомогою винятково політичних методів.
Листопадові та грудневі події помаранчевої революції за своїм духом перегукуються з подіями кінця 80-х—початку 90-х років і доводять, що мирність і безкровність процесу відновлення незалежності було не випадковістю. Українцям притаманне сповідування демократичних, європейських цінностей, і ми це неодноразово доводили.
Історичне прийняття Акта проголошення незалежності України завершило юридичне оформлення «створення самостійної української держави — УКРАЇНИ» і стало логічним наслідком боротьби українського народу за відновлення державності.
Приємно відзначити, що в ті буремні, але такі романтичні часи Народному рухові України вдалося об’єднати мільйони українців заради спільної мети — повалення тоталітарного режиму та відновлення незалежності нашої держави. Сьогодні наше спільне завдання — зберегти єдність патріотично-демократичних сил задля здобуття остаточної перемоги на виборах 2006 року.
Ми щиро вдячні всім рухівцям, українським патріотам, всім тим, хто ці чотирнадцять років пліч-о-пліч разом з нами послідовно та самовіддано будував нову Україну — демократичну, соціально справедливу і правову державу європейського зразка, жертовно і самовіддано стоячи на сторожі її національних інтересів.
Ми схиляємо голову перед кожним громадянином України, котрий був разом з нами і підтримував нас у найтяжчі часи та залишається нашим однодумцем і сьогодні.
Ще раз зі святом вас!
Слава Україні!


Борис ТАРАСЮК, голова Народного руху України, міністр закордонних справ України.