Україна чітко визначила курс на інтеграцію в європейські структури. Водночас нашій країні треба багато зробити для політичної структуризації суспільства. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на зустрічі з членом Палати громад Великобританії (президентом Ліберально-демократичної партії Великобританії) Саймоном Хьюзом (на знімку зліва сидить). Обговорювали питання активізації двосторонньої міжпарламентської співпраці та роль партій у житті суспільства.
За словами глави українського парламенту, відсутність політичної відповідальності за ситуацію у суспільстві є однією з причин того, що перетворення відбуваються повільно.
У свою чергу, С. Хьюз передав В. Литвину вітання від спікера Палати громад Великобританії. Голова ВР зазначив: візит спікера Палати громад, на який очікують в Україні, дозволить вивести українсько-британську співпрацю на якісно новий рівень. Володимир Литвин висловив сподівання, що під час головування Великобританії у Європейському союзі відносини між Україною і ЄС будуть виведені на якісно новий рівень.
А вчора Голова Верховної Ради України, лідер Народної партії Володимир Литвин знову зустрівся з членом Палати Громад Великобританії, президентом Ліберально-демократичної партії Великобританії Саймоном Хьюзом.
Підсумком зустрічі стало підписання угоди між Народною партією та Ліберально-демократичною партією Великобританії про основні напрями співробітництва, яка, зокрема, передбачає обмін делегаціями, контакти регіональних партійних осередків.
Коментуючи ініціативу Президента України про потребу збільшити прохідний бар’єр на парламентських виборах для політичних партій, Володимир Литвин наголосив: «Треба провести грунтовні консультації, щоб з’ясувати перспективи розгляду таких змін у сесійній залі. Для нас важливо зробити вибори прозорими і демократичними на основі універсальних принципів європейського бачення і розуміння виборчих та парламентських процедур».


Вл. інф.