Партійні осередки «Собору», УНП, СПУ, «Пори» та громадська організація «Захисники Вітчизни» звинуватили міського голову Кам’янця-Подільського Олександра Мазурчака в діяннях, що мають ознаки кримінального злочину. Зокрема, це стосується перетворення колишнього комунального підприємства «Тепловоденерго» на закрите акціонерне товариство. Цьому ЗАТ було передано в оренду власність територіальної громади — майновий комплекс вартістю 78 мільйонів гривень — за одну гривню в рік. При цьому, твердять в оприлюдненому зверненні його автори, було втрачено десятки об’єктів вартістю в сотні тисяч гривень. А тому вони звернулися до Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Державної податкової адміністрації із заявами стосовно корупційних дій міських посадовців.
Міський голова вважає ці твердження наклепом і заявляє, що всі рішення приймав депутатський корпус. А наміри були — зробити все, щоб мешканці міста мали упродовж цілого року задовільне водопостачання та опалення, чого й вдалося досягти.
А нині керівництво підприємства заявляє про збитки, які завдають нижчі від собівартості тарифи, і вимагає від влади підвищити плату за послуги. Мовляв, інакше ЗАТ збанкрутує. Попереднє підвищення цін відбулося в лютому минулого року.
У відповідь ініціатори «комунальних розборок» вимагають негайно розірвати договір про оренду, не допустити приватизації цього стратегічного для громади об’єкта, а тарифи заморозити до прийняття урядом рішення.

Хмельницька область.