Зовнішня політика України потребує більшої координованості дій гілок влади і взаємоінформування щодо міжнародних подій і оцінок. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин у Києві на VІІ нараді керівників закордонних дипломатичних представництв України. Він детально зупинився на особливостях парламентської дипломатії. (Читайте в наступному номері «Голосу України»).
А пленарне засідання урочисто відкрив Президент України Віктор Ющенко. Він повідомив, що підписав указ про посилення координуючої ролі МЗС у сфері зовнішньої політики України.
Глава держави вважає, що можливості нашої країни реалізуються не сповна. За його словами, цьому заважає «шаблон» та відсутність ініціатив. З огляду на це, Віктор Ющенко хоче націлити дипломатів на активну зовнішньополітичну діяльність.
«Cвіт надзвичайно мало знає про Україну», — зазначив Президент і додав, що на столі посла немає найпривабливіших проектів, на основі яких можна було б вести діалог з діловими колами даної країни. До речі, як повідомляє УНІАН, під час виступу В. Ющенка представників ЗМІ попросили покинути зал, де відбувається нарада.