Всесвітня універсіада. Ізмір (Туреччина). Це вже факт — українські студенти-спортовці виступили яскраво, впевнено, здобули купу нагород, увійшли до еліти і зробили чудовий подарунок Батьківщині напередодні свята її незалежності!
Посланці України посіли четверте місце в загальнокомандному заліку. Вони завоювали 52 медалі: 18 золотих, 16 срібних та 18 бронзових. Першу трійку склали збірні Росії (65 медалей, з них 26 — золоті), Китаю (49 — 21), Японії (56 — 18). Здобувши так само, як і атлети Японії, 18 золотих нагород, Україна поступилася третьою позицією через меншу кількість здобутих срібних медалей (у японців — 18, в українців — 16).
До вашої уваги останні акорди нашого успіху на Універсіаді в Туреччині.
Художня гімнастика. Абсолютною чемпіонкою стала Ганна Безсонова (багатоборство, результат — 64, 425 бала). Чарівна киянка була першою у вправах зі скакалкою, м’ячем і булавами, третьою — зі стрічкою. Наталя Годунко виграла «бронзу» у багатоборстві, «золото» — у вправах зі стрічкою, «срібло» — у вправах із скакалкою, м’ячем і булавами.
А ще наша збірна (Катерина Аненкова, Зінаїда Бондаренко, Марина Біханова, Інга Козоміна, Олександра Пережогіна, Ганна Туктарова) була третьою у групових вправах.
Легка атлетика. Срібні медалі вибороли: Тетяна Головченко (біг на 5000 метрів), Ольга Саладуха (потрійний стрибок), Ірина Коваленко (стрибки у висоту), бронзові — Микола Саволайнен (потрійний стрибок), жіноча команда в естафеті 4 х 400 метрів (Антоніна Єфремова, Ольга Загородня, Наталя Пігіда та Лілія Пилюгіна).
Фехтування. Українці Дмитро Бойко, Володимир Лукашенко, Олег Штурбабін — срібні призери у командних змаганнях шаблістів.
Вітрильний спорт. Бронзова медаль у класі «Містраль» дісталася Ользі Масловець.
Баскетбол (чоловіки). Збірна України лише в останньому матчі поступилася законодавцям баскетбольної моди у світі — спортовцям США (70:85). Але срібні відзнаки українців — на вагу «золота». На першому етапі підопічні Геннадія Защука виграли в команд: Греції —88:73, Естонії — 78:53, Мексики — 79:75, Австралії — 85:69, у чвертьфіналі в Німеччини — 69:62, а у півфіналі у збірної Сербії і Чорногорії — 69:63. Добрий результат!