Нині ситуація в економіці України розвивається нормально, з 1 вересня зарплату бюджетникам підвищать на 15 відсотків, а в осінньо-зимовий опалювальний період не буде кризових явищ. Про це на вчорашній прес-конференції заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.
Вона повідомила, що Кабінет Міністрів виділив 50 млн. грн. на підготовку до опалювального сезону і затвердив концепцію розвитку метрополітену в Україні. Крім того, Ю. Тимошенко зазначила, що 12 грудня ц. р. за рішенням уряду на продаж виставлять Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд. А ще Кабінет Міністрів через місяць планує оголосити тендери на побудову двох нафтопереробних заводів — на базі Феодосійського нафтопереробного терміналу та в Одеській припортовій зоні, повідомляє УНІАН.
Пообіцяла Юлія Володимирівна закінчити правовими висновками перевірки минулої діяльності НАК «Нафтогаз України». «Ми хочемо подивитись, як паразитували на діяльності цього підприємства», — додала прем’єр.
До речі, днями політрада Республіканської партії рекомендувала своєму лідерові екс-голові НАК «Нафтогаз України» Юрію Бойку подати в суд на Юлію Тимошенко. Ще раніше глава уряду звинуватила його у зраді національних інтересів.
Звісно, журналісти цікавилися дорогими сукнями леді Ю, вартість яких у кілька разів перевищує задекларовані доходи. Однак Юлія Володимирівна запевнила, що її життя абсолютно прозоре. А гардероб вона купує за гроші, що їх заробила, керуючи корпорацією ЄЕСУ.


* * *


Днями «Асоціація молодих політологів України» провела соціологічне опитування з приводу публікацій декларації про доходи Юлії Тимошенко. Майже 37 відсотків киян вважають декларацію брехнею. Ще 16 — не вірять цьому документу, оскільки вважають, що не може прем’єр жити так скромно. 17 відсотків переконані, що глава уряду не могла збрехати. А майже 12 вірять декларації, хоча зізналися, що їм важко уявити скромне життя Юлії Володимирівни.