Третій міжнародний турнір пам’яті Валерія Лобановського. Київ. Стадіон «Динамо». 17 серпня.
Матч за третє місце. Україна—Сербія і Чорногорія. 2:1. Голи: Ребров, 61, Назаренко, 71, Кежман, 90. Арбітр — Томаш Мікульський (Польща).
Україна: Старцев, Несмачний (Радченко, 67), Ващук, Єзерський (Тимощук, 54), Русол, Шевченко (Венглинський, 46), Шелаєв, Рикун (Назаренко, 57), Воронін (Ребров, 60), Гусін, Гусєв. Тренер — Олег Блохін.
Сербія та Чорногорія: Йєврич, Драгутинович (Любойя, 76), Гавранчич, Відич (Зігич, 46), Джорджевич (Короман, 76), Дуляй, Марич, Ілич (Вукич, 58), Мілошевич (Дудич, 46), Єстрович (Кежман, 46), Крстаїч. Тренер — Ілія Петкович.
Олег БЛОХІН:
— Хочу сказати про те, як наші футболісти прибувають до збірної. Скажімо, Тимощука не відпустили заздалегідь, прикриваючись матчем на Кубок. Але він не поїхав до Чернігова, а залишився в Донецьку. Формально тренер «Шахтаря» Луческу вчинив за правилами, надавши нам гравця за 48 годин до матчу з Ізраїлем. Однак чому не відпустити Анатолія раніше? Наступного разу за таких умов я просто відмовлятимуся тренувати збірну. Адже на зборі в моєму розпорядженні було лише 13 футболістів, двоє з них — воротарі і ще четверо —травмовані. Що робити? Грати в баскетбол 4 на 4?..
Утім, попри все, турнір сприяв нашій підготовці до відбірного матчу з Грузією. Сьогодні все нормально. Але що буде через рік, два? Шевченко, Ребров, Шовковський стануть ще старшими. Хто їх замінить? Не хочу згущувати фарби, але вже незабаром настане момент відчаю. Заміни лідерам не бачу...
Фінал. Польща—Ізраїль. 3:2. Голи: Шимков’як, 19, Бадір, 36, Катан, 48, Расяк, 76, 88. Арбітр — Мілан Караджич (Сербія і Чорногорія).
Польща: Боруц, Клос (Йоп, 46), Жонса, Бонк (Левандовський, 46), Кжинувек (Косовський, 90), Журавський, Шимков’як, Франковський (Пршировський, 35), М. Жевлаков (Неджелян, 68), Смолярек (Расяк, 73), Радомський. Тренер — Павел Янас.
Ізраїль: Ават, Харазі, Банадо (Бітон, 46), Гершон, Кейсі, Бадір, Таль, Голан (Балілі, 72), Суан (Йєхіль, 78), Катан (Тоама, 66), Шаабан (Шивон, 90). Тренер —Авраам Грант.
Вилучено Боруца (Польща, 35, фол останньої надії), Харазі (Ізраїль, 74, суперечка з арбітром).
Це був за всіма статтями фінал — бойовий і драматичний. Поляки швидко відкрили рахунок. Та їх незабаром підвів воротар. І червоно-білі залишилися вдесятьох. Ізраїльтяни скористалися цією форою. Але поляки не впали духом. Згодом склади зрівнялися (вилучили Харазі). А потім соло виконав Расяк (як бачимо, тренер дуже вчасно випустив його на заміну) — він завдав два точні удари, котрі принесли Польщі перемогу в матчі і турнірі.