Рішення про проведення у Києві адміністративно-територіальної реформи треба приймати на загальноміському референдумі. Так вважає народний депутат Василь Горбаль. А сам референдум, переконаний парламентарій, доцільно провести одночасно з виборами до Верховної Ради України та місцевих органів самоврядування.
 

Більшість киян — майже 70 відсотків опитаних Київською міською організацією Партії регіонів — знають про те, що у столиці планується проведення адміністративно-територіальної реформи. Кожен другий з опитаних мешканців столиці, повідомив під час учорашньої прес-конференції Василь Горбаль, вважає, що у разі скорочення кількості районів з 10-ти до 7-ми, погіршиться якість роботи різних районних служб та установ (ЖЕКів, поліклінік, пенсійних фондів тощо).
Крім того, 48,8 відсотка респондентів зазначили, що процес реорганізації районів може призвести до скорочення кількості робочих місць у районах, а 40,2% — вказали на можливе зростання рівня корупції в районних та міських органах влади.
Виходячи з вищезазначеного та спираючись на громадську думку переважної більшості киян, Київська міська організація Партії регіонів вимагає організувати та провести незалежну експертизу щодо доцільності проведення адміністративно-територіальної реформи.
Крім того, за словами народного депутата, треба обов’язково залучити громадськість до вивчення проблем адміністративно-територіального реформування, а політичні партії та громадські організації — до обговорення та розробки відповідного проекту.