Соціалістична партія України готова надати місця в партійних списках на виборах 2006 року авторитетним людям, однак олігархів у партії не буде. Про це в Севастополі заявив народний депутат, член фракції СПУ Йосип Вінський. У списках, за його словами, буде чотири—п’ять знакових директорів, серйозні вчені, лідери громадських організацій і навіть молодь.
Нині позиція партії є чіткою: «На вибори ми йдемо самостійно». «Оскільки в ідеологічному плані немає відповідних партнерів, ми не можемо йти з «Нашою Україною», тому що вони ліберали. Ми не можемо йти з Тимошенко — вона ліберал. Ми не можемо йти і з комуністами, тому що вони сьогодні зсунулися на радикальний лівий фланг», — пояснив парламентарій. Однак поки що тих 8—9 відсотків, які нині має СПУ, недостатньо, вважають соціалісти, щоб впливати на політику.
Водночас народний обранець спрогнозував, що Верховна Рада не подолає президентське вето на закон «Про статус Севастополя».
Нині, на його переконання, реально провести консультації і роз’яснити, що тримати Севастополь «поза законом» по 10 років — це неправильно. І після цього в законі зробити редакційні уточнення, які не зачіпають ключові моменти. А саме — щоб місто мало нормальний бюджет, комунальну власність, систему управління владою. І щоб Севастополем керували не з Києва.