Перший візит до Москви робочої групи з питань російсько-українських відносин у газовій сфері під керівництвом міністра палива й енергетики України Івана Плачкова перенесено на 20—22 серпня. Про це повідомило джерело в Міністерстві палива й енергетики України. За його словами, українська сторона зараз закінчує підготовку всіх необхідних для переговорів документів.
«Голос України» раніше повідомляв про те, що робоча група, створена для переговорів з Росією про поставки газу, відвідає Москву, орієнтовно, 14—15 серпня. Іван Плачков також підтверджував, що перший візит робочої групи під його керівництвом з питань російсько-українських відносин у газовій сфері відбудеться в середині серпня. «Основне завдання групи — визначити питання, що стосуються транспортування російського газу по території України, цінової політики, а також підготувати протокол до договору на 2006 рік, питання балансу газу, що міститься в українських підземних сховищах, і обсяги транзиту», — зазначив Іван Плачков.
Тим часом днями Президент Росії Володимир Путін на засіданні уряду назвав несправедливо заниженою ціну на нафту марки «Уралс» і запропонував підвищити її вартість. «Розрив у ціні не дуже справедливий між «Уралс» і «Брент», — заявив Володимир Путін. Міністр економічного розвитку й торгівлі Герман Греф у відповідь на зауваження президента пообіцяв переглянути цінову політику на нафту вже цієї осені.