Легка атлетика. Гельсінкі (Фінляндія). Лише останнього дня змагань до скарбнички збірної України впала перша і, на жаль, остання нагорода. Але яка — золота! Її в стрибках у висоту виграв Юрій Кримаренко, показавши результат 2 метри 32 сантиметри! І за це йому велика подяка. Можна сказати, що Кримаренко врятував репутацію держави.
Цікаво, що Кримаренко — військовослужбовець з Київщини — свій 22-й день народження відсвяткував 11 серпня в Гельсінкі. І от через кілька днів зробив собі просто королівський подарунок. «Я щасливий і одночасно здивований, — сказав Юрій одразу по закінченні змагань. — Планував вийти до вісімки найкращих. Але навіть уявити не міг, що стану переможцем. Отож не відчував жодного хвилювання».
Юрій Кримаренко став п’ятим з легкоатлетів незалежної України, який добився титулу чемпіона світу. Його золота медаль — восьма українська золота відзнака починаючи з 1993 року. На рахунку Сергія Бубки (стрибки з жердиною) три «золота» — 1993, 1995, 1997 років. Іннеса Кравець (потрійний стрибок) перемагала 1995 року, Жанна Блок — 1997-го (біг на 200 м), 2001-го (100 м), Інга Бабакова (стрибки у висоту) —1999 року.