Глава уряду Криму Анатолій МАТВІЄНКО доручив відповідним службам у найстисліші терміни посилити контроль за виконанням усіх указів Президента й доручень Кабінету Міністрів. Зокрема це стосується указу «Про деякі заходи щодо забезпечення здійснення державної регуляторної політики» і доручень уряду про закупівлю зерна в державний і регіональні резерви, а також нормалізації ситуації на ринку цукру.
За темпами закупівель зерна в регіональні ресурси Автономна Республіка Крим входить у першу п’ятірку серед областей країни. Крім того, як повідомив заступник голови Ради міністрів автономії Анатолій Скорченко, Крим отримав додаткові обсяги закупівлі зерна в Держрезерв — 20 тис. тонн пшениці 3-го класу і 30 тис. тонн четвертого класу. Закупівельна ціна на пшеницю 3-го класу — 621 грн. за тонну.
Щодо заходів із стабілізації на ринку цукру, то з учорашнього дня мало розпочатися відвантаження в автономію другого траншу поставок цукру з Держрезерву в обсязі 170 тонн. (Раніше отримані 170 тонн реалізовані в сільській місцевості через мережу споживкооперації). Також протягом серпня-вересня на півострів надійде з Держрезерву ще 3 тис. 830 тонн цукру за відпускною ціною 2 грн. 80 коп. за кілограм.
За словами голови Комітету з торгівлі і захисту прав споживачів Ради міністрів АРК Євгена Гукштейна, в роздрібній торгівлі цей цукор мають продавати не дорожче 3 грн. 50 коп.—3 грн. 60 коп. за кг.