Анатолій Безух, голова правління корпорації «Укрбудматеріали»:
— Наша галузь — це барометр добробуту громадян. Вони будуються — розширюється виробництво будматеріалів. Приклад — будь ласка! У 2004 році підприємства корпорації «Укрбудматеріали» виробили продукції на 14 відсотків більше, ніж попереднього.
Щоб задовольнити дедалі зростаючий попит майже на всі види продукції, корпорація пішла на модернізацію виробництва на багатьох підприємствах — Славутському комбінаті «Будфарфор», «Харківській кераміці», Вільногірському заводі цирконових вогнетривів, Новоселівському та Глуховецькому ГЗК, «Будсклі», гранітних кар’єрах — Головинському, Корнинському, Капустянському та інших.
Ставку робимо на заміну дорогої імпортної сировини для виробництва сухих сумішей вітчизняною. На Новоселівському комбінаті з минулого року виробляється пилоподібний кварц — один із найважливіших компонентів сухих сумішей вищої категорії якості. На Новгород-Сіверському заводі будматеріалів розпочато випуск тонкодисперсної крейди.
Кредо корпорації — постійне оновлення. У червні цього року міжнародний сертифікат якості отримав Славутський комбінат «Будфарфор». Це підвищує експортний потенціал галузі. Нині продукція підприємств корпорації постачається до 40 країн.
Ми маємо унікальний багаторічний досвід управління всією вертикаллю господарських відносин — від розробки кар’єрів та видобутку сировини до випуску найрізноманітніших матеріалів і виробів для спорудження будь-яких будівель та їхнього облаштування. Зрозуміло, що досвід цей працює на благо всіх її членів.