Вчора відбулася прес-конференція потерпілого у справі Колесникова Бориса Пенчука. Колишній співвласник «Білого лебедя» скаржиться, що одержував на свою адресу погрози після того, як екс-голову Донецької облради було звільнено з-під варти. Проте «погрожував не сам Колесников, а чужі люди» і вимагали вони, за уточненням пана Пенчука, «нічого».
Адвокат Бориса Колесникова Андрій Федур назвав звинувачення Бориса Пенчука «дурницями» і пообіцяв подати позови до суду на його емоційні заяви, що ображають честь і гідність клієнта. Пояснюю: на прес-конференції щедро розливалися епітети на кшталт «рекет», «бандит», «злочинне угруповання».
Незадоволений Андрій Федур не тільки «нечемністю» Бориса Пенчука, а й зухвалістю Генпрокуратури, яка усунула його від захисту Лесі Гонгадзе у кримінальній справі про вбивство її сина. За поясненням прес-служби, такий крок спричинено порушенням проти самого адвоката кримінальної справи. Однак Андрій Федур збирається оскаржити це рішення в суді, хоча для нього й «не дивина» вигадки ГПУ. «Генпрокуратура давно вже шукає приводи, щоб нейтралізувати мене як захисника», — розтлумачив він журналістам.
Адвокат також запевнив, що незабаром з’явиться звернення його і Лесі Гонгадзе до Президента Віктора Ющенка та депутатів про дії Генпрокуратури, її керівника Святослава Піскуна та його заступника Віктора Шокіна. За спостереженням авторів потенційного звернення, названі особи роблять усе, щоб замулити істину у справі вбивства журналіста.