Правоохоронці затримали колишнього міського голову Сум Володимира Омельченка


Проти нього, як повідомив кореспондентові УНІАН прокурор відділу прокуратури Сумської області Олександр Мироненко, порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.
За словами прокурора, ще в грудні 1999 року, обіймаючи посаду помічника голови Сумської обласної державної адміністрації Володимира Щербаня, зловживаючи службовим становищем, шляхом погроз фізичного насильства, В. Омельченко вимагав від акціонерів ВАТ «Сумський хлібокомбінат» акції, що належали їм на правах власності.
«В результаті, за поданням прокуратури і за рішенням Зарічного районного суду Сум В. Омельченка було затримано і взято під варту. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання», — заявив О. Мироненко.
Крім того, виявлено ще одне злочинне діяння (і, вірогідно, далеко не останнє) колишнього керівника обласного центру. Це протидія законній господарській діяльності і зловживання владою та службовим становищем. Тож прокуратура Сумської області порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-голови Сум.