Альпінізм. Триває Рік Грузії в Україні. У рамках цієї події Федерація альпінізму та скелелазіння України (ФАіСУ) провела акцію, котра тривала з 18 липня по 1 серпня. Заходом під назвою «Україна—Грузія—Казбек—2005» керував особисто президент ФАіСУ, голова Рахункової палати України, заслужений тренер і заслужений економіст, майстер спорту Валентин Симоненко. До складу нашої команди входило чимало знаних підкорювачів гір — М. Горбенко, В. Шумихін, М. Загірняк, В. Лебеденко, П. Славинський, В. Дубровін та інші.
Альпіністи двох братніх країн здійснили спільне сходження на вершини Казбек (5033 м) і Гергеті (4677 м). З грузинського боку в цій акції участь брали «снігові барси» Афі Гігані, Аміран Долідзе, Лев Саркісов (занесено до Книги рекордів Гіннесса як найстаршого альпініста, котрий зійшов на Еверест), представник знаменитого роду гірськосходжувачів із Сванетії — Ідріс Хергіані та інші відомі майстри.
Під час візиту було обговорено можливості подальшого співробітництва. Також намічено проведення спільних сходжень на скельних стінах Кримських гір, участь скелелазів Грузії в чемпіонаті України на унікальному 19-метровому стенді в Одесі. Організація навчально-тренувальних зборів альпіністів України та Сванетії в гірському районі Грузії, де розташовані відомі своєю складністю вершини Ушба, Шхельда, Чатин тощо.
Перебування української делегації і організацію сходження забезпечила Асоціація альпіністів Грузії (президент — відомий спортовець, підкорювач Евересту та інших вершин Бенедикт Канакашвілі). Значну підтримку програмі надало керівництво Контрольної палати Грузії (голова — Зураб Соселія).