Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова вимагає негайного звільнення з-під варти головного редактора газети «Евпаторийская неделя» Володимира Лутьєва. Більш як місяць журналіст голодує на знак протесту проти судового свавілля.
У повідомленні Омбудсман зазначає, що нині Лутьєв перебуває у критичному стані. Нагадаємо, журналіст був затриманий ще 11 листопада 2002 року за підозрою в підготовці замаху на життя депутата Верховної Ради Криму Миколи Котляревського. Після того, як 30 червня цього року йому було змінено міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту, журналіст оголосив голодовку, яку не припиняє дотепер.
Щодня, наголошує Н. Карпачова, стан здоров’я Лутьєва погіршується. Омбудсман вважає, що справжньою причиною його арешту є намагання позбавити журналіста можливості займатися професійною діяльністю. Попри те, що журналіст (до речі, інвалід другої групи) утримується в одній з найгірших камер, він, стверджує Уповноважена з прав людини, зазнав знущань і фізичного насилля, принижень людської честі й гідності.