Президент Віктор Ющенко звільнив трьох послів. Так, втратили посади посол України в Бельгії і Люксембурзі і глава Місії України при НАТО за сумісництвом Володимир Хандогій; постійний представник України при Відділенні ООН й інших міжнародних організаціях у Женеві Володимир Бєлашов; а також посол України в Єгипті і Судані Андрій Веселовський. У прес-службі Президента «Голосу України» не змогли пояснити причини звільнень. Сказали лише, що вони не пов’язані з традиційною ротацією дипломатів чи з переходом на іншу службу.

***


За станом на 1 серпня серед колишніх представників влади перебувають під слідством 13 голів ОДА, 17  заступників голів ОДА, 63 начальники управлінь і їх заступники, 19 начальників відділів обласних адміністрацій і їх заступників. Серед працівників обласних рад — 10 карних справ, з них на голів облрад — 4, заступників голів — 6.
У районних державних адміністраціях загалом 193 особи опинилися під слідством, з них голів районних держадміністрацій — 65, заступників і перших заступників — 41, начальників управлінь і їх заступників — 25.
Про це повідомив під час прес-конференції у Львові заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль.