Футбол. Як відомо 15—17 серпня в Києві відбудеться третій Міжнародний турнір з футболу пам’яті Валерія Лобановського. Про підготовку до нього розповідає перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко:
— Триває величезна підготовча робота. Фактично ми вже сьогодні готові розпочати змагання, яке має стати грандіозним святом. Чекаємо приїзду близько п’ятиста почесних гостей — із сусідніх країн, ветеранів вітчизняного футболу, представників ФІФА та УЄФА. Збираються до нас генеральний секретар ФІФА Урс Лінсі, президенти асоціацій з країн-учасниць — Ізраїлю, Польщі, Сербії та Чорногорії. Надіслано запрошення Президентові України Віктору Ющенку, а Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко підписала офіційне звернення до гостей та учасників турніру.
— Де відбуватимуться матчі?
— Усі — на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. 15 серпня першими зіграють Польща з Сербією і Чорногорією (початок о 17.15), а потім поміряються силами Україна з Ізраїлем (21.00). 17 серпня. Матч за третє місце (17.15), нарешті фінальний поєдинок (21.00).
— Хто судитиме, який призовий фонд?
— Почну з другого. Сума призового фонду становить 200 тисяч доларів США. 100 тисяч отримає переможець, 60 тисяч — другий призер, 40 тисяч — третій. За попередньою домовленістю, кожна команда привезе своїх арбітрів і лайнсменів. Україну представлятиме бригада на чолі з арбітром ФІФА, киянином Олегом Орєховим.
— Коли розпочнеться продаж квитків?
— У понеділок, 8 серпня. Ціна квитків коливатиметься від 5 до 25 гривень. Придбавши один квиток, уболівальники матимуть змогу відвідати обидва матчі першого дня. До речі, зустрічі збірної України транслюватиме телеканал «Інтер», решту поєдинків — «Інтер+».