У Вінниці встановлено імена міліціонерів, які виготовляли вибухівку для замінування виборчих дільниць на виборах Президента України. Таке сенсаційне повідомлення прозвучало з уст міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в інтерв’ю одному з популярних телеканалів.
Цих міліціонерів справді виявили, але не заарештували. Вони, фахівці з вибухівки, як і раніше, продовжують працювати в Науково-дослідному експертному центрі УМВС у Вінниці. Розслідує справу прокуратура області. Начальник УМВС у Вінницькій області полковник Василь Дремлюга вважає їх більшою мірою жертвами тодішньої системи, а не винуватцями. Вони виконували наказ. Тому, за словами головного міліціонера області, перші до відповідальності мають бути притягнуті ті, хто давав указівку на виготовлення вибухівки. Імена цих людей відомі: це представники старої влади, які нині вже не працюють на державній службі.
У день виборів на Вінниччині було зафіксовано 25 випадків замінувань виборчих дільниць. Окремі з них могли спричинити реальну загрозу життю людей. В. Дремлюга каже, що міліціонери впізнали свої вибухові пристрої під час їх знешкодження і тільки тоді зрозуміли, для чого вони були потрібні, повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.