Учора директор-розпорядник МВФ Родріго де Рато порадив Прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко приборкати інфляцію в Україні. Сторони обговорили також питання залучення інвестицій і роботу податкової системи нашої країни. За інформацією уряду, в третьому кварталі поточного року інфляція становила 1,9%, інвестиції в основний капітал зросли на 15%. «Підсумки півріччя роботи уряду, роботи регіональної влади є не просто позитивними, а амбіційно позитивними. Реальне зростання ВВП в абсолютному вираженні цього року на 20,3% більше, ніж торік. Зважаючи на те, що півроку припало на вибори і поствиборний період, це чудовий прорив в економічній сфері України», — запевняє Тимошенко.
З метою поліпшення інвестиційного клімату Юлія Тимошенко підписала постанову № 666 «Про створення Українського центру сприяння іноземному інвестуванню». Його функціонування створить сприятливі економічні, правові та організаційні умови для діяльності іноземних інвесторів. Крім того, Кабмін до 1 вересня нинішнього року обіцяє скасувати більше 2 тисяч регуляторних актів, що стосуються підприємницької діяльності.
А ще з наступного тижня шахтарям почнуть виплачувати старі борги в зарплаті. За словами Юлії Тимошенко, вже затверджено порядок виплати заборгованості. Крім того, уряд затвердив перелік 520 великих і малих українських підприємств, що будуть приватизовані в 2005—2006 роках.
Учора ж перший віце-прем’єр України Анатолій Кінах провів нараду щодо ситуації на ринку зерна і цукру. Напередодні прем’єр Юлія Тимошенко повідомила, що саме уряд ініціював завезення цукру-сирцю для стабілізації цін на цей продукт і його закупівлі в держрезерв. Асоціація виробників цукру вже звернулася до генпрокуратури з проханням перевірити законність поставок сирцю і закликала селян не поставляти цукровий буряк заводам, які згодяться переробляти тростинний цукор.