«Підсумки роботи Президента й уряду, перефразовуючи прем’єра, не просто негативні, а амбіційно негативні», — заявив лідер комуністів Петро Симоненко.
Відчутно зниження темпів економічного зростання, підвищення цін на енергоносії. Крім того, харчові продукти з’їдають те номінальне підвищення пенсій і соціальних виплат, яке нинішня влада намагається видати за реальне підвищення доходів наших громадян, підкреслює народний депутат і додає, що за шість місяців роботи нинішнього уряду країна вже пережила кілька криз: м’ясну, бензинову, цукрову...
Щодо останньої — контрабандного, за словами парламентарія, ввезення на митну територію України без сплати відповідних зборів і мита 150 тис. тонн цукру-сирцю — то це, взагалі, «відвертий кримінал».
У зв’язку з цим комуністи вимагають від Генпрокурора Піскуна і глави СБУ Турчинова забути про свої симпатії і порушити кримінальну справу за цим фактом.
Разом з тим соціалісти обвинувачують Кабінет Міністрів у розробці тіньової схеми з відмивання грошей через увезення цукру-сирцю під виглядом давальницької сировини без сплати мита і податку на додану вартість для подальшого продажу в Україні. Про це повідомила прес-служба СПУ з посиланням на заяву народного депутата Йосипа Вінського.
За його словами, «Кабінет Міністрів затіяв тіньову схему, за якою певні люди покладуть собі до кишені 150 мільйонів доларів».
«Імпортний» цукор, переконані соціалісти, може «збити» ціну. Але одночасно він «зіб’є з ніг» і вітчизняних цукровиків, дестабілізує ситуацію на ринку. Народний депутат називає рішення про ввезення цукру-сирцю аферою, що призведе до руйнування цієї галузі.