Українська гривня... Її в обіг, як відомо, ввели у вересні 1996-го. А першим економічним кроком на шляху нашої незалежності стали славнозвісні купоно-карбованці. Тоді все населення держави ходило в реальних мільйонерах, але купити на ті мільйони можна було небагато.
Про історію нашої національної валюти, цікаві перипетії її друкування та напівдетективну доставку з-за океану йдеться в черговому номері парламентського журналу «Віче», який щойно побачив світ. Номер, до речі, подвійний — 130-сторінковий (у журналістів також літні відпустки).
Своєрідне випробування грошима триває. Особливо на селі, де через безгрошів’я перспектив занепаду нині значно більше, ніж певного розвитку. За даними Комітету з питань бюджету Верховної Ради, лише на підтримку соціальної сфери села на наступний рік потрібно не менш як 3,5 мільярда гривень. А 2006-й — рік знаковий. І не лише через парламентські вибори. Є наміри оголосити його роком села.
Долею села, його радощами й болями переймаються на сторінках «Віча» відомі землероби, спеціалісти та керівники агропромислового комплексу, депутати всіх рівнів.
З цікавістю сприймуть читачі добірку матеріалів про самоврядні традиції Запорізького краю. Адже саме тут свого часу проросли паростки унікального самоврядного утворення — першої козацької республіки — прототипу української незалежної держави.
А ще читачі свіжого номера «Віча» дістануть відповіді на запитання:
— Чи принесе користь суспільству адміністративно-територіальна реформа?
— Якою є правда про Україну в міжнародній пресі?
— Скільки грошей витрачає наша держава на створення у світі власного позитивного іміджу?
— Коли, нарешті, буде закрито «справу Гонгадзе»?
Читаючи парламентський журнал «Віче», кожен отримує для себе чимало корисної інформації.
Передплата періодики триває. Тож не баріться, приймайте рішення — і на пошту!

А вересневий номер стане приємним сюрпризом для читачів. Нове обличчя «Віча», знані герої публікацій, теми — події життя, шановані в науковому світі автори — таким планує видати у світ часопис його творчий колектив.
Підтримайте! Бо віче — це ми всі, віче — це рада, це ми, громадо!