Журналіст радіо “Свобода/Вільна Європа” Андрій Бабицький перебував у відпустці, коли брав інтерв’ю у “ворога Росії номер один” Шаміля Басаєва.

За словами директора у зв’язках із ЗМІ радіо “Свобода” Дональда Дженсена, Бабицький використовував відпустку на свій розсуд. “Стосовно того, морально чи неморально було показувати інтерв’ю із Шамілем Басаєвим, можу відповісти так: це питання до “Ей-бі-сі”. Радіо “Свобода” цей матеріал не використовувало”, —цитує слова Дженсена РІА “Новости”.
Після того, як ця американська телекомпанія 28 липня показала інтерв’ю з Басаєвим, російське МЗС вирішило не відновляти акредитацію співробітників цієї телекомпанії і не рекомендувало російським держустановам працювати з “Ей-бі-сі”. МЗС Росії заявило, що, взявши інтерв’ю у терориста, Андрій Бабицький порушив російські закони, оскільки не мав акредитації. “Обставини організації і одержання цього інтерв’ю ще має бути з’ясовано в його роботодавця”, — пригрозили в зовнішньополітичному відомстві Російської Федерації. МЗС розцінило інтерв’ю як “очевидний факт сприяння пропаганді тероризму”. Заступник офіційного представника держдепартаменту США Том Кейсі сказав напередодні, що коли рішення не продовжувати акредитацію співробітників телекомпанії в РФ виявиться правдою, то США шкодуватимуть про це. “Я не думаю, що у разі, якщо “Ей-бі-сі” буде якимсь чином заборонено вести репортажі в Росії, то це буде позитивною заявою зі свободи висловлювань”, — зазначив Кейсі.