Майже за 40-ма соціально-економічними показниками, за підсумками першого півріччя нинішнього року, Київська область «підскочила» на третє місце в Україні. Регіону не вдалося обійти лише Київ та Дніпропетровщину. Про це йшлося на XXV сесії обласної ради.
На підтвердження позитивних змін наводилися показники. Так, темпи зростання доходів бюджету у січні-травні зросли більш як на 36 відсотків. Майже на чверть за цей час збільшилися прибутки підприємств. Цікаво, що в області, зазначалося на сесії, — найвищий рівень оплати житлово-комунальних послуг.
На сесії критично акцентували увагу на найважливіших недоліках. А їх чимало. Приміром, більше третини підприємств краю залишаються збитковими. Знизилися темпи працевлаштування. Заборгованість із виплати зарплати порівняно з початком року збільшилася більш як на 13 відсотків.
На думку голови облдержадміністрації Євгена Жовтяка, кардинальних зрушень у розв’язанні найважливіших проблем в області можна досягти лише після здійснення адміністративно-територіальної реформи, про доцільність якої тут тривають гострі дискусії. Він наголосив також, що предметом реформи має бути не механічний переділ території, а розширення повноважень місцевої влади, створення передумов для поліпшення соціально-економічної діяльності в регіоні.

Київська область.