Поки що, за словами народного депутата і лідера «Трудової України» Валерія Коновалюка (на знімку), в області відбувається перегрупування сил. Нині виборці симпатизують Партії регіонів, КПУ, Народній партії, СПУ, БЮТ та ПСПУ. Однак ще й досі регіон очікує створення більш потужної політичної сили, ніж Партія регіонів.

Звісно, на політичні симпатії і впливає політика влади. Сьогодні, зауважив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, в Україні приховується інформація про падіння виробництва в багатьох сферах економіки. Валерій Коновалюк оперував невтішними фактами: прихований дефіцит державного бюджету цього року становить 14 млрд. грн., ростуть ціни й інфляція.
Крім того, нова влада зробила помилку, звільнивши професіоналів, зазначив соціаліст Микола Рудьковський. Скажімо, не можна було в області — де 80 відсотків голосів на президентських виборах отримав лідер Партії регіонів Віктор Янукович — змінювати всіх керівників. Проте соціаліст уточнив, що це не стосується порушників закону і фальсифікаторів виборів.
Нині, вважає Володимир Зубанов (фракція «Регіонів України»), багато людей на Донеччині розчаровані діями Януковича. Він прогнозує, що Партія регіонів зможе отримати у наступному році 60 місць у парламенті. «Якщо Донбас хоче розвиватися, то він має працювати над створенням загальнонаціональної партії», —підкреслив народний депутат. А Партія регіонів на сьогодні не виконує такої ролі.