Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні визначитися з питаннями реприватизації, поліпшити інвестиційний клімат і платоспроможність державного пенсійного фонду. Про це йдеться у розповсюдженому сьогодні серед українських ЗМІ повідомленні МВФ за підсумками візиту місії Фонду в Україну.
МВФ також радить прийняти законодавчі акти, необхідні для вступу України до СОТ, зміцнити фінансовий сектор, розвивати внутрішній ринок капіталу. Оцінюючи нинішню ситуацію в українській економіці, експерти Фонду висловлюють занепокоєння ризиком зростання інфляції та зниженням темпів зростання ВВП.

МВФ вважає, що прояснення ситуації з реприватизаційними планами уряду сприяло б поліпшенню інвестиційного клімату, а активізація споживання — підвищенню темпів економічного зростання.
Нагадаємо, що інвесторів цікавить доля приватизації. Уряд Юлії Тимошенко активно працює над реприватизацією низки підприємств, придбаних за президентства Леоніда Кучми, як вважає нинішня влада, з порушенням законів. Однак жодного списку об’єктів, що реприватизуються, не оголосили (хоча відомі поки що 13 підприємств), уряд же стверджує, що й не буде. Це всерйоз непокоїть інвесторів — відсутність такого списку вони розглядають як можливість довільного тлумачення закону й інструмент можливого «викручування рук» бізнесу з боку держави: немає списку, немає й обіцянок не переглядати результати приватизації. Саме така невизначеність і відштовхує інвесторів, оскільки вони не бачать ясних і чітких правил гри.