Прем’єр-міністр Автономної Республіки Крим Анатолій Матвієнко виступає за розвиток місцевого самоврядування і децентралізацію влади
Про це він заявив під час прес-конференції, повідомили «Голосу України» у прес-службі Ради міністрів АРК.
Кримський прем’єр підтримує концепцію адміністративно-територіальної реформи, запропоновану партією «Єдність» і Асоціацією міст і громад України. Реформування адміністративної системи, переконаний він, має торкнутися насамперед міст і сіл країни, а потім переноситися на вищий рівень. Такий принцип реорганізації дасть змогу зробити реформу ефективнішою і значно прискорить і здешевить її проведення.

Реформування адміністративної системи, переконаний він, має торкнутися насамперед міст і сіл країни, а потім переноситися на вищий рівень. Такий принцип реорганізації дасть змогу зробити реформу ефективнішою і значно прискорить і здешевить її проведення.
Концепція реформи місцевого самоврядування, пропонована партією «Єдність», включає 12 кроків, необхідних для створення в Україні ефективної і прозорої виконавчої влади. Головна її мета — децентралізація влади шляхом перерозподілу фінансових і адміністративних повноважень і набуття місцевим самоврядуванням більшої самостійності у розв’язанні проблем регіонів. Нині ця концепція обговорюється в регіонах України. А на початку жовтня її скоригований варіант обговорять депутати місцевих рад на всеукраїнському форумі.
Концепція відрізняється від адміністративно-територіальної реформи, пропонованої віце-прем’єром України Романом Безсмертним. Проте, на думку А. Матвієнка, наявність декількох варіантів адмінреформи і їх широке обговорення в країні — вияв справжньої демократії в Україні.