22 липня сесія Одеської обласної ради на альтернативній основі 71 голосом з 91 обрала головою облради Федора Влада. Федір Іванович Влад народився 7 квітня 1963 року в с. Підгірське Тарутинського району Одеської області. В 1985 році закінчив Одеський сільськогосподарський інститут за фахом “агрономія”, в 2002-му — Одеський регіональний інститут державного управління при Президентові України за фахом “державне управління”, здобув кваліфікацію магістра державного управління. Після закінчення сільгоспінституту Федір Влад працював начальником цеху з кормовиробництва в радгоспі “Бессарабський”. Після закінчення дійсної військової служби працював головним агрономом, потім директором радгоспу “Бородінський” Тарутинського району Одеської області. З травня 1998 року — заступник голови, потім голова ВАТ “Березинський комбінат хлібопродуктів”. З липня 2004 року —голова правління ЗАТ “Переробник” (Кривий Ріг).

— Федоре Івановичу, під час обговорення вашої кандидатури в постійних комісіях облради один з депутатів нарікав, що ви не виявляли активності на пленарних засіданнях сесій.
— Справді, таке зауваження було. Але я не думаю, що ефективність роботи депутата визначається частотою його появи на трибуні, адже основна депутатська робота у виборчих округах і постійних комісіях. Там — гарячий депутатський “цех”, а не на трибуні.
— На виборах у 30-му Тарутинському виборчому окрузі у 2002 році за вас проголосувало 95 відсотків виборців, і ви зробили заяву, що цілком виконали свою передвиборну програму. Це вдалося тому, що ви мало обіцяли виборцям три роки тому?
— Відповів би на це запитання так: просто моя передвиборна програма була реальна і в ній не було аморфних обтічних формулювань. Що мені вдалося зробити для виборців свого рідного району? Це газифікація шкіл, розв’язання питань водокористування районної лікарні, спортивного комплексу. Звичайно, як депутат я не вирішував усі проблеми самотужки, допомагала районна влада. Мені здається, що в Тарутинському районі напрацьовано позитивний досвід — усі програми вирішуються за схемою 50 на 50, тобто половина фінансування за районом, друга половина — за обласним бюджетом.
— Торік ви ввійшли до списку 100 кращих менеджерів України. Ваш досвід керівництва найбільшим у країні підприємством з переробки зерна буде застосовано на новій для вас посаді?
— Упевнений, що цей досвід буде використано і в Одеській області. Що сьогодні очікують люди? Насамперед конкретних позитивних результатів. Домогтися їх можна тільки в тому разі, якщо працювати не в цілому і взагалі, а конкретно і з кожним районом. При цьому конкретні результати досягаються тільки за стабільності виробництва, політичної ситуації. Виконавчій і представницькій владі нема рації битися за сфери впливу — вони повинні співробітничати.
— В області є конфліктні, скажемо так, райони, де спостерігається протистояння між райдержадміністраціями і районними радами.
— Я знаю про ці конфліктні ситуації. Саме ці райони я і планую насамперед відвідати. За два місяці планую побувати у всіх районах, на місцях вивчити стан справ і запропонувати шляхи виходу на стабільні результати.
— А до якої політичної партії належить новий голова Одеської обласної ради?
— Я — безпартійний. Це дає можливість мені толерантно ставитися до всіх політичних партій, чиї організації діють в Одеській області.