Протягом цього періоду комітет ретельно відслідковував ситуацію із дотримання суб'єктами господарювання вимог законодавства про захист економічної конкуренції і активно працював на ринках нафтопродуктів, продовольчих товарів, житлово-комунальних послуг та інших. Найбільш резонансною та ефективною справою визнано успішно проведене комітетом розслідування проти "Вестерн Юніон", в результаті якого компанія значно знизила тарифи на міжнародні грошові перекази.

За перші шість місяців до Антимонопольного комітету надійшло понад 3 тисячі звернень, органами комітету припинено більш як 1,5 тисячі порушень конкуренційного законодавства. Серед них 806 зловживань монопольним становищем, 33 випадки антиконкурентних узгоджених дій та 421 випадок антиконкурентних дій з боку органів влади, місцевого самоврядування та адміністративно-господарського управління й контролю. Всього порушниками сплачено до державного бюджету та відшкодовано підприємцям і споживачам понад 8 мільйонів гривень. Також за цей період комітет надав дозвіл на здійснення 155 концентрацій та узгоджених дій суб'єктів господарювання, розглянув при цьому 205 заяв на такі операції.
"Загальна сума економічного ефекту припинення комітетом порушень у першому півріччі становить понад 190 мільйонів гривень. 165 з них, за підрахунками фахівців, — це сума збережених українцями за рік грошей від зниження "Вестерн Юніон" в два, а то і чотири рази тарифів на переказ грошей з Португалії, Іспанії та Італії. І це ті кошти, які реально відчули мільйони людей. В найближчому майбутньому Антимонопольний комітет посилено відслідковуватиме ситуацію на соціально важливих ринках, зокрема, на продовольчому, з тим щоб не допустити на цих ринках порушень у сфері конкуренції", — підсумував голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.