Перший віце-прем’єр-міністр Анатолій Кінах прогнозує, що ціни на нафтопродукти в роздрібній торгівлі в серпні підвищаться не більше ніж на 10 відсотків порівняно з липнем. Він зазначив, що основними чинниками, які впливають на зміну ціни нафтопродуктів в Україні, є збереження високих цін на нафту на світових ринках, а також підвищення Росією з 1 серпня ставки вивізного мита на нафту та сирі нафтопродукти на 2,8 відсотка — до 140 доларів за тонну. Уряд має намір регулювати ситуацію на ринку нафтопродуктів виключно ринковими методами шляхом збільшення переробки нафти на українських НПЗ і створення сприятливих умов для імпорту нафтопродуктів в Україну.
З початку нинішнього року великооптові ціни на бензин А-76, А-80 підвищилися на 15,53, на А-92 — на 22,25, на бензин А-95 — на 23,34 відсотка. Відповідно зростають ціни на інші продукти і послуги.
М’ясо, риба, бензин, проїзд, цукор і кондитерські вироби вже подорожчали. У серпні обіцяють ще один стрибок цін на ці само продукти. Потім на черзі —газ, електроенергія, а вже за ними — товари і послуги на букву «в» — «все інше».
На 1,2 відсотка підвищилася вартість послуг мобільного зв’язку. З 1 вересня збільшаться тарифи на послуги поштового зв’язку. Як відзначає прес-служба з посиланням на голову Національної комісії з питань регулювання зв’язку (НКРЗ) Олега Гайдука, «сьогодні досягнуто домовленості з профспілками, згідно з якою тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку будуть підвищуватися в два етапи». Зокрема, з 1 вересня буде введено в дію нові тарифи на пересилку простої письмової кореспонденції, а з 1 листопада —на інші послуги поштового зв’язку.
25 червня НКРЗ прийняла рішення про підвищення вартості пересилки листів, бандеролей і посилок по Україні в середньому на 50—100 відсотків. Вартість пересилки листів і бандеролей по Україні підвищено на 50 % — до 0,7—1 гривні, посилок — на 100 %, до 10,5 гривні. Так, наприклад, тариф на пересилку простого листа масою до 20 грамів, тобто на послугу, питома вага якої в універсальних послугах становить близько 70 %, підвищено з 45 до 70 копійок, бандеролі масою до 100 грамів — з 65 копійок до 1 гривні.
Майже вдвічі збільшився тариф за пересилку посилок. Вартість пересилки посилки масою 5 кілограмів у межах України становитиме 10,50 гривні (було 5,45 гривні). Також майже вдвічі підвищується плата за пересилку листів до країн СНД. Так, пересилка наземним транспортом простого листа масою до 20 грамів коштуватиме 30 центів замість 14. Дещо підвищено тарифи за пересилку до країн СНД бандеролей. Наприклад, з 53 до 73 центів — за пересилку наземним транспортом бандеролі масою до 100 грамів.
Водночас вартість пересилки простих і рекомендованих листів до країн далекого зарубіжжя залишається поки що без змін.